3/4 3\4=0.75

4/9 4\9=0.444

4/5 4\5=0.8

8/15 8\15=0.5333

3/7 3\7= 0.42857143

20/7 20\7=2.8571

## Thursday, December 22, 2011

### fraction to decimal

### Percent jordan spence

1) what i 10%of 100

10

how to get it:

10 100

10 then divide 100 by 10 to get 10

~2) What is the colored amount in percent?

41% of 100

3) what is 20% of 70

10% is 7

10%is 7

________

20%of 70= 14%

## Wednesday, December 14, 2011

### Ross's percent post

4.a)101%

need two grids to show 101%

b)589%

You need 5 or 6 grids to finish.

c)1450%

need lots of grids to show this number.

5.a)1.7%

b)1.3%

c)50.1%

d

7. need grid to show

need two grids to show 101%

b)589%

You need 5 or 6 grids to finish.

c)1450%

need lots of grids to show this number.

5.a)1.7%

b)1.3%

c)50.1%

d

7. need grid to show

### Bryce's percent blog

4.A) 2

B) 6

C) 15

5. A) 0.7%

B) 0.6%

C) 50.25%

D) 45%

9. Fraction Decimal Percent

1 2/5 1.4 140%

115/1000 0.115 11.5%

2375/10000 0.2375 23.75%

3/200 0.015 1 1/2%

385/100 3.85 385%

## Monday, December 12, 2011

### Paolo's Percent scribe Post

4.4 textbook 3 questions:

5.

4.

-2 binders $4.99

**2 binders $10**-1 math set for $3.99

**1 math set $4**-a backpack for $19.99

find total cost of 5% GST- Total taxes

**backpack $20**find total cost of 5% GST- Total taxes

and 7% PST. $34.00×1.12= $38.08

5.

Ravi purchased 3 DVD's for 3 DVD's×$20=$60

$19.99 each. Find the total $60.00×1.11=66.60

cost for DVD's including GST

and 6% PST.

7.

Use hundred grid to show

a)0.4 B)12% C)115%

A) 0.4

B)12%

C)115%

### Ghelo's Percent Scribe Post

Textbook Page 148 -149

Questions : 4,5,6

4. Chris purchased the following items:

• 2 binders at $4.99 each

• 1 math set for $3.99

• a backpack for $19.99

Find the total cost including 5% GST

and 7% PST

($4.99 each)

2 binders = $10

1 math set = $4 ($3.99)

a backpack =+$20 ($19.99)

--------------------------------

all products will = $34

With tax ( 12% or 1.12) it will equal $38. 08 because I put on my calculator $34 x 1.12 and I got $38.08

$38.08 is now the total price

5.Ravi purchased 3 DVDs for $19.99 each.

Find the total cost for the DVDs including

5% GST and 6% PST.

1 DVD = $20

1 DVD = $20

1 DVD = +$20

-----------------------

3 DVDs = $60

With tax ( 11% or 1.11) it will equal $66.6 because I put on my calculator $60 x 1.11 and I got $66.6

$66.60 is now the total price

6. A store discounted items by 50% off the

original price one week. The following

week an additional 10% was taken off the

already reduced price. The regular price

of a CD player was $85.00. What is the

reduced price in the second week?

CD player = $85 ( 50%)

$85 x 0.5 (because 0.5 is 50%) and I got $42. 50 (10%)

Since we know that 42.50 is half we can Multiply 42.50 x 0.1 to get $4.25

So now we take 42.50 - 4.25 = $38.25

$38.25 is now the sale price

SORRY I COULDN'T UPLOAD A VIDEO, ADD COLOUR AND PICTURES IT DOESN'T ALLOW ME TO OR IT ALSO FREEZES :( !!!

Hope this helps in a way !!

### Romiel's Percent Scribepost

**I will be answering questions 1, 7, and 8 of pages 148 and 149.**

1. Draw a diagram to show how you could represent the cost of a $100 item

with and without tax

Answer:

7. A herd of 100 caribou was moved to a new location. The population increased by 10% the

ﬁrst year and then increased by 20% the second year.

a) Find the population after the second year.

b) Explain why there was not a 30% increase in population over the two years.

Answer:

a)

b) There wasn't a 30% increase over the two years because you find 10% first and 20% of the answer for the 10% increase

8.Copy and complete the following table. Use 5% GST and the percent of PST applicable to where you live.

Answer:

Here's a video to help you out............

### Joshua Rego's Graphing Post

1. Bar Graph- advantage: it compares large sets of data easily and neatly

disadvantages: use only with discrete data

Double Bar Graph- advantage: it compares two sets of data co

Circle Graph-

Line Graph-

Pictograph-

## Sunday, December 11, 2011

### Kassey's Percent Scribe post

__These are the questions that i will do from the textbook: 1, 4, and 5__.

1. Draw a diagram to show how you could represent the cost of a $100 item

with and without taxes.

4. Chris purchased the following items:

• 2 binders at $4.99 each

• 1 math set for $3.99

• a backpack for $19.99

Find the total cost including 5% GST

and 7% PST.

5. Ravi purchased 3 DVDs for $19.99 each.

Find the total cost for the DVDs including

5% GST and 6% PST.

**Here is a video about how to calculate taxes:**

### Nikka's Scribe Post

**A) First Year:**

**Find 10% of 100.**

**100/10=10. (/ =divide)**

**Add 10 to 100. 100+10=110**

**B) Second Year:**

**Find 20% of 110**

**110/10=11**

**Multiply by 2**

**11x2=22**

**20% of 110 is 22**

**Add 22 to 110**

**110+22=132**

**A) 0.4%**

**B) 12%**

**C) 115%**

**100%**

**15%**

### Danicka's Scribe Post

### Beverly's Scribe Post

*Hey guys, i'm gonna answer questions 1, 2, and 5*

**1.****2.**

**5.**

**Here's a video to help you guys! (:**

## Thursday, December 8, 2011

### Randolph's Scribe Post

I 'm gonna answer those three questions are 4 (Page 148), 8 (Page 149), and 9 (Page 150) from the textbook.

Answers:

And that's all I got!

Answers:

And that's all I got!

### Beverly's Scribe Post:

*Hey guys, i'm gonna answer questions 1, 2, and 5*

**1.****2.**

**5.**

**Here's a video to help you guys! (:**

## Wednesday, December 7, 2011

### Aaron's Scribe Post

Aaron Sawbo December 8, 2011

Hello everyone, this is my scribe post about what we did today.

FIRST, bob and sam both wanted to buy boots. bob goes to one shop sam goes to another shop.

At the shop bob went to ( Shop A ) they were selling the boots for $200 and they had a sale of 50% off.

At the shop sam went to ( Shop B ) they were selling

the boots for $200 dollars also and had a sale of Day 1 30% off and Day 2 save 20% off day 1 price.

ARE THEY THE SAME PRICE? IS SHOP A, A BETTER DEAL?OR IS SHOP B A BETTER DEAL?

Lets find out!

At Shop A

Boots Cost 200$ 50% off

100% = $200

50%= %100

At shop A the boots cost

**100$**AT shop B

Boots cost 200$ with a Day one 30% off and Day two 20% off sale.

Day 1- 100% = $200

10% = $20

Times ten percent by 3 for 30 percent

30%= $60

200-60=$140

<< 0.8x140=$112

At shop B boots cost 112$

So now we have a answer to our question, are they the same price?

NO, Shop A sells for $100 and shop B sells for $112

SECOND, Bob and sam want new socks, they go to different shops again. At shop bob goes to ( Shop A ) the socks sell for $50 and there is a sale for 25% off.

At the shop bob goes to ( Shop B ) the socks are selling for $50 dollars and there is a sale on that says Day 1 5% off and Day 2 20% Off

ARE THEY THE SAME? IS SHOP A, A BETTER DEAL? OR IS SHOP B A BETTER DEAL?

At shop A

Socks are $50 and 25% off

to find 25% off i did. 100%=$50

then 50%=25 then 25%=$12.50

I kept dividing by 2

Then i did $50-$12.50= 37.50

At Shop B

Day 1 i did 50x0.005=2.50

50-2.50=47.50

Day 2 i did 47.50x0.2=9.50

47.50-9.50=$38

. ITS LATE, IM TIRED THANKS FOR READING MY SCRIBE BYE!

## Tuesday, December 6, 2011

### Ian's Scribe Post

Hey everyone I'll be showing you ways of how to get to get a sale price and the discount of an item

For example 1)

USB Cord $8.99 50% OFF

The Discount is $8.99 x 0.50 = 4.495 (I got 0.50 by dividing 50 by 100)

The Sale Price is $ 8.99 - 4.495 = 4.49

Total Price = $4.49

Tax $4.49 x $1.12= $5.03

Example # 2

Sony T.V. $698 SAVE 20%

Discount price 698 x 0.20 = $139.6 ( I got it by dividing 20 by 100)

Sale Price 698 - 139.6 = $558.4

Total Price $558.4

Tax $558.4 x $1.12=625.4

Here is a video in case if you still need help

http://www.youtube.com/watch?v=ISKc8qYlECQ&feature=related

For example 1)

USB Cord $8.99 50% OFF

The Discount is $8.99 x 0.50 = 4.495 (I got 0.50 by dividing 50 by 100)

The Sale Price is $ 8.99 - 4.495 = 4.49

Total Price = $4.49

Tax $4.49 x $1.12= $5.03

Example # 2

Sony T.V. $698 SAVE 20%

Discount price 698 x 0.20 = $139.6 ( I got it by dividing 20 by 100)

Sale Price 698 - 139.6 = $558.4

Total Price $558.4

Tax $558.4 x $1.12=625.4

Here is a video in case if you still need help

http://www.youtube.com/watch?v=ISKc8qYlECQ&feature=related

Subscribe to:
Posts (Atom)