**Discount:**

*What you save.*

**Sale price:**

**What you pay (Discount Price).****Total Price:**

*Includes taxes.*

**1)**

**Running Shoes $150.00**

**(SALE SAVE 30%)**

**Discount:**

**$150 x 0.30 = $45**

*(price, discount)*

**Sale Price:**

**$150 - $45 = $105**

**Total Price:**

**$105**

**2) Jeans $75.00**

**(SALE 15% OFF)**

**Discount:**

**$75 x 0.15 = 11.25**

*(price, discount)*

**Sale Price:**

**$75 - $11.25 = $63.75**

**Total Price:**

**$63.75**

**Ipod $285.00**

**(SALE 5% OFF)**

**Discount:**

**$285 x 0.50 = $142.5**

*(price, discount)*

**Sale Price:**

**285 x 142.5 = 142.5**

**Total Price:**

**142.5**

Here is a video to help you with Pricing:

Here is a game to help you with Pricing:

**http://www.mathplayground.com/percent_shopping.html**

GREAT JOB Taylor! Your answers were very reasonable but you could've put pictures to make the answers pop out more to the viewers. Your video was very helpful and I think your link would be to but I wasn't able to access it. And another thing that I noticed was that when you wrote 285 multiplied by 142.5 = 142.5 it actually was suppose to be 285 - 142.5 = 142.5 you just put a multiplication symbol rather than a subtraction symbol but that's ok people always make mistakes. So overall good job and keep up the hard work!

ReplyDeleteWonderful Job Taylor! All of your answers were clear and understandable! You should add pictures next time! Great pick for the video! I couldn't play your link, it's not access-able! And yes i do agree with Alyshia, it was suppose to be 285-142.5= 142.5! Just read it over next time, and make sure that everything is correct!But mistakes helps you learn! Keep up the hard work!

ReplyDeleteNice post Taylor! I like the way you changed the color of your font, it makes the words stand out. But you forget to add the taxes to the sale price to get the total price, remember to add it next time. Also for the Ipod question, 5%=0.05, so the discount should be $14.75. Good Job Taylor!

ReplyDeleteGreat job Taylor! I like how you changed the colour of the font and i also like your video. but next time you should add some picture and i couldnt acess your link that you added. i do agree with alyshia and cindy too. it should be 285-142.5= 142.5 and 5%=0.05 so it should be $14.75, but otherwise good job again!

ReplyDeleteGood job,Taylor!I like how you explained how to get the answers,the video was helpful,but i can't access the link,and for the total price you need to add the taxes.So overall you did a great job

ReplyDeleteGREAT JOB TAYLOR!!! I like the way you put everything we did in class today and explained it. One thing i would recommend is the mr. harbeck said to show two different ways for the new questions EX. a ratio table. Also in the example we did in class you could show a different way instead of doing $150-$45= $105 you could of done $105 x 0.7= $105. I really like your video and link they are very helpful. GREAT JOB keep up the great work.

ReplyDeleteAwesome Taylor! Nice work on your fonts they really stands out and it is where our eyes go so good job working on it. Also, for your total price you need to add taxes ( 5% GST, 7% PST ). I also think that you should add a bit of pictures for us to learn more better and to get entertain more. Great job still and keep up the focus on math!

ReplyDeleteAwesome job Taylor! I really liked how your scribe post was neat and understandable. I also liked how you explained how you got the answer to the questions. On the ipod question (discount) you multiplied 285x.5. But, you were supposed to multiply 285x .05= 14.25. On the ipod(sale price) question you multiplied 285 by 142.5.But, you are supposed to subtract 285-14.25= 270.75. You were also supposed to calculated the tax (5% and 7%) to get the total price. Other than that, you did an awesome job! Keep up the great work!

ReplyDeleteHi Taylor, GREAT JOB on your scribe post! Your explanations were very clear and were to understand. I liked that you used different colors for your fonts, it made your word stand out more. To make your post even better, you could of added some pictures. On the Ipod question, you multiplied 285 by 0.50 when it's suppose to be 285 by 0.05. When you multiply 285 by 0.50, you are actually finding 50% of it when you're suppose to find 5%. When you multiply 285 by 0.05, your answer is $14.25. Also, for all of the questions, you are suppose to find the total price which includes the taxes(5% and 7%). So make sure to check those questions over. Other than that, you did an AWESOME JOB! Keep up the great work Taylor!

ReplyDeleteHi Taylor, good scribe post! Your work is very neat and understand. I think you should add the pictures for a full explanation for next time. Keep up the good work Taylor!

ReplyDeleteJust testing thanks.

ReplyDeleteHarbeck

Good Job Taylor !! Your explanations were very clear and I like the way you added colour to let us know what information was important. On the ipod question you found 50% instead of 5%. And you multiplied instead of subtracting 285 -142.5= 142.5. Anyways good job !!

ReplyDeleteGood job Taylor. I liked how you explained the work very clearly and it was easy to understand. Also i liked how you added color to so it could stand out more. I agree with the rest of our class that 285-142.5= the answer should be 142.5 but other then that great scribe post.

ReplyDelete